2018 Kış Makyajı Trendleri

2018 kışının makyaj trendlerinde dikkat çeken en önemli püf nokta, renklerin çok yönlü cesur kullanımı olacak. Hemen her rengin birbiriyle yarıştığı bu sezonda gözlerden dudaklara kadar pek çok rengin harmanlanmış halini görebilmek mümkün. Kışın dramatik ve kapalı enerjisinin 2018 yılında ortadan kalkacağı gözlemlenebilir. Üstelik kullanılacak tüm renkler en az yaz renkleri kadar sıcak.

Bilhassa göz makyajının baskın olduğu 2018 makyaj trendlerinde birkaç rengi bir arada bulundurma düzeni söz konusu. Tek bir far ve eyeliner yerine birkaç çeşidin birlikte olduğu görülüyor.

2018 Kış Makyaj Trendleri

2018 yılının kışını diğer yıllardan ayıran muhteşem bir makyaj dengesi var. Tercih edilen makyajlarda gözlerin de dudaklar kadar doğal göründüğü dikkat çekiyor. Doğallık ve iddianın karmaşası olan makyajlar daha çok sıcak renkler üzerine kuruluyor.

Saç trendleriyle beraber ilerleyen makyaj trendleri yüzün ön plana çıktığı bir birliktelik oluşturuyor. Kısa saçların hâkim olduğu kış sezonunda dudakların göze çarpması bekleniyor.

2018 Kışı Dudak Makyajı Trendleri

2018 yılında dudak makyajı denildiğinde akla gelen ilk iki renk kırmızı ve bordo oluyor. Bordonun hemen her tonunun rahatlıkla kullanıldığı, özel günlerde kırmızının baskın olduğu dikkat çekiyor. Üstelik yalnızca bu iki renk değil dudaklarda lekeli görüntülerin de yer aldığı biliniyor.

Dağınık sürülmüş, birkaç rengin bir araya getirilmiş versiyonları dudağın olduğundan daha doğal görünmesini sağlıyor. Tek renk, kalıp dudaklar 2018’de yerini birkaç rengin harmanına bırakıyor. Dolayısıyla makyaj çantaları da her renkten ruj ile dolmaya hazırlanıyor.

Cesur dudak vurgusu yapmak isteyenler için dudak kalemlerinin de baskın olduğu kış trendlerinde kalemlerin daha açık renklerde olması dikkat çekiyor. Çerçevenin belirsiz tutulduğu dudak makyajı, dudağın sınırlarının kalkacağının habercisi.

2018 Kışı Göz Makyajı Trendleri

2018 yılında göz makyajının hiç olmadığı kadar çeşitli olduğu görülüyor. Günlük makyaj trendlerinde, sade ve basit bir göz makyajı varken; özel günler için yapılacak göz makyajında, abartı göze batıyor. Her ikisinin de kış mevsimi renkleriyle süslenmesi ise oldukça ilgi çekici.

Günlük göz makyajı tercih edenler için gözlerde sıradan bir baz ve maskara oldukça estetik görünüyor. Kirpiklere yoğunlaşılan bu makyajlarda gözlerinizin kendi rengi ile dikkat çekmesi bekleniyor. Daha doğal ve sakin bir yüz ortaya çıkarmak hedefleniyor. Bunun yanında kış makyajı olduğunu hatırlatan mavi, yeşil ve kahverengi maskaralar da oldukça iddialı kullanılıyor.

Göz makyajında özel hazırlık içinse far renkleri ilgi uyandırıyor. Çoğunlukla toprak tonlarının kullanıldığı farlarda ışıltıdan uzak tok renkler görülüyor.

2018 Kışı Cilt Makyajı Trendleri

2018 yılının kış makyajları samimi ve sıcak yüzlerden oluşuyor. İsteğinize bağlı olarak cildinizde sadeliğe yönlendiriliyorsunuz. Abartıya kaçan allıklar, bronzer ve kontürler bu kış pek ilgi çekmiyor. Bu nedenle cilt makyajınızı sakin ancak sıcak tutacak birkaç malzeme yeterli olacak gibi görünüyor. Cildinizde tercih edeceğiniz kapatıcı, pudra, allık ve kontürler teninizle uyumlu ancak az miktarda öneriliyor.

Bilhassa kapatıcıların yalınlığıyla ilgi çeken 2018 trendleri, yıl boyunca zarafetini koruyor. Yüzünüze BB, CC krem ya da fondöten uygularken 1 en fazla 2 kat sürmeniz yeterli olacak gibi görünüyor.

2018 Kışı Cilt Makyajı Renkleri

2018 yılında cildinizde kullanabileceğiniz en ideal renkler, bronz ve gold olacak. Kış boyunca yüzünüzü samimi gösterecek aynı zamanda karakterinizi yansıtacak, sıcak ten renkleri bu şekilde ortaya konacak.

Tercih edeceğiniz pudraları transparan kullanırken allık ve kontürlerde toprak tonlarına dönüş yapmanız daha hoş olacak gibi görüyor. Üstelik yalnızca kahverengi değil gümüş gri, şeftali renkleri de cildinize canlılık kazandırıyor.

Çocukluk yaşlarımdan beri değişik makyaj teknikleri ilgimi çeker. Yalnızca bir hobi olarak başlayan işimde yıllar içerisinde kendimi geliştirdim. Güzellik uzmanı ve estetisyen olarak çalışıyorum. Tecrübelerimi paylaşmayı seviyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. 2018 Kış Makyajı Trendleri için yorumda bulun

    2018 Kış Makyajı Trendleri için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak 2018 Kış Makyajı Trendleri için ilk yorumu yapabilirsin.