Patlamış sivilce ve bu sivilcenin bıraktığı izler birçok kişinin yaşadığı problemler arasında yer alır. Sivilce izlerinin oluşumunu önlemek için öncelikle sivilce probleminin neyden kaynaklandığını bulmak önemlidir.
İÇERİK İÇERİSİNDEKİLER
- Patlamış Sivilce Kızarıklığı Nasıl Geçer?
- Kabuk Bağlamış Sivilce Nasıl Geçer?
- Patlayan Sivilce İz Kalmaması İçin Ne Yapmalı?
- Patlamış Sivilce Şişliği Nasıl Geçer?
- Yeni Patlamış Sivilceye Ne Sürülür?
- Patlamış Sivilce 1 Günde Nasıl Yok Edilir?
- Patlamış Sivilceler İçin Hangi Antibiyotikler Kullanılır?
- Patlamış Sivilceler İçin Hangi Kremler Kullanılır?
Patlamış Sivilce Kızarıklığı Nasıl Geçer?
Sivilce izini veya sivilce kızarıklığını gidermek için belirli birtakım çözümler mevcuttur:
- Elma Sirkesi: Elma sirkesi, doğru uygulandığında sivilce kızarıklığını gidererek o bölgede tekrar sivilce oluşumunu engelleyen bir besindir. Uygulanışı için; yarım yemek kaşığı elma sirkesi, 2 yemek kaşığı ılık suyla karıştırılır ve ardından patlamış sivilce bulunan bölgeye yedirilir. 15 dakika bekleme süresinin ardından yüz bol suyla birlikte temizlenir. Bu işlem günde 2 defa yapılır. Elma sirkesi ayrıca, sivilceli bölgedeki bakterileri öldürerek vücudun daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlar.
- Limonlu Tarçın: Limonlu tarçın, sivilce izi kalmış bölgeye düzenli bir şekilde uygulandığında izleri ve kızarıklıkları geçirerek tekrar sivilce oluşumunu engeller. Öncelikle, yarım limon sıkılarak bir kaba dökülür. Ardından 1 tatlı kaşığı tarçınla karıştırılır ve sivilceli bölgeye yavaşça masaj yapılır. Yüz bölgesi 20 dakika sonra ılık suyla temizlenir. Bu işlem her gün 1-2 defa uygulanabilir. Sivilce kızarıklığını anında geçirmek için tercih edilen yöntemlerdendir.
- Limon ve Salatalık: Limon ve salatalık, birlikte uygulandığında sivilce oluşumunu önleyerek patlamış sivilce kızarıklıklarına iyi gelir, ayrıca yüzü sıkılaştırır. Uygulanışı; bir adet orta boy salatalık ezilerek püre haline getirilir ve yarım limon suyuyla karıştırılır. Bu karışım sivilce izi olan bölgeye yavaşça yedirilir ve 20 dakika beklenir. Ardından bölge soğuk suyla temizlenir. Bu işlem, sivilce izi geçene kadar her gün 2 defa tekrar edilebilir.
- Gül Suyu ve Zerdeçal: Bilindiği üzere zerdeçal antibakteriyel özellik gösteren doğal bir bitkidir. Gül suyu ise, sivilce ve aknelerin oluşumunu engelleyen en etkili ürünlerden biridir. Uygulanışı; 1 tatlı kaşığı zerdeçal ile 3-4 tatlı kaşığı gül suyu karıştırılarak sivilce kızarığı olan bölgeye sürülür. 15-20 dakika gibi bir süre masaj yapılır ve ardından bölge bol suyla temizlenir. Bu işlem, sivilce kızarıklığı giderilene kadar günde 1 veya 2 defa uygulanabilir.
Kabuk Bağlamış Sivilce Nasıl Geçer?
Günümüzde, “kabuk bağlamış sivilce nasıl geçer?” sorusu birçok kişi tarafından araştırılan bir konudur. Patlatıldıktan 1-2 gün sonra sivilce bölgesi kabul bağlar ve kabuk bağlayan sivilceler, o bölgede estetik olmayan bir görüntü oluşturduğu için birçok kişi tarafından istenmemektedir.
Kabuk bağlamış sivilceyi soymak, sivilcenin izinin kalmasına hatta sivilceli bölgenin kanamasına sebep olur ve bazı durumlarda kanama durdurulamayacak boyutlara ulaşabilir. Bu yüzden yarayı soymamak gerekir.
Kabuğu soyulmayan sivilce, birkaç gün içinde kendi kendine kabuk atacak ve sivilceli bölgede hiçbir yara izi bırakmayacaktır. Bu yüzden kabuk bağlayan sivilceyi soymadan beklemek gerekir. İsteğe göre sivilceli bölge bir kapatıcıyla, yara izi görünmeyecek şekilde, kabuk kendiliğinden atana kadar kapatılır.
Patlayan Sivilce İz Kalmaması İçin Ne Yapmalı?
Patlayan sivilce izi, birçok kişinin memnun olmadığı ve saklamaya çalıştığı yaraların başında gelir. Burada yapılan en yaygın hatalardan biri, sivilcenin yanlış sıkılmasıdır.
Yanlış sıkılan sivilce patlayarak iz bırakan bir yara haline dönüşür. Bu yüzden sivilceler sıkılmamalı, eğer gerekiyorsa iz bırakmadan sivilce sıkma işlemi bir uzman hekim kontrolünde uygulanmalıdır.
Patlayan sivilcenin kızarıklık veya iz bırakmaması için yapılması gereken bazı önemli adımlar vardır. Bunlardan ilki, akneli bölgenin sürekli olarak temizlenmesi ve kirli bırakılmamasıdır. Temizlenen yüzeydeki sivilceler belirli bir süre sonra sönecek ve iz bırakmadan yok olacaktır.
Patlayan sivilcenin iz bırakmaması için doktor kontrolünde uygulanan en yaygın yöntemlerden biri roller sivilce tedavisi uygulamasıdır. Bu uygulamada sivilceli bölgeye küçük iğneler hafifçe batırılır.
Ardından iğne batırılan bölgelere akne tedavisi için kullanılan jellerden sürülür. Yaklaşık 30-40 dakika süren bu işlem, patlayan sivilce izlerinin kalmaması için oldukça etkilidir.
Patlamış Sivilce Şişliği Nasıl Geçer?
Sivilce şişliği indirme, birçok kişinin sivilce sıktıktan sonra uyguladığı konular arasında yer alır. Patlamış sivilce şişliğini geçirebilmek için en etkili yöntemler, genellikle doğal bitkilerle yapılan karışımlar sonucu ortaya çıkar.
Sivilce kabarıklığını gidermek için, damar büzücü işlevi olan cadı fındığı bitkisinden yararlanılır. Cadı fındığı, sivilceli bölgeyi kaşıntıdan ve şişlikten kurtararak o bölgede sıkılaşmayı sağlayan doğal bir bitkidir.
Patlamış sivilce şişliğini geçirmek için en etkili yöntemlerden biri de, sivilceli bölgeye buz torbası tutmaktır. Buz torbası, soğuk hissiyle sivilceli bölgenin altındaki deriyi büzerek kabarıklığı azaltır.
Patlayan sivilcenin kabarıklığını gidermek için doğal çözüm yollarından biri de domatestir. Domates, asidik bir yapıda olması dolayısıyla kabarık bölgeyi büzerek deriyi inceltir. Domatesi sivilceli bölgeye uygulamak için, ince kesilen bir domates dilimi şiş bölgeye tutulur ve yarım saat boyunca beklenir. Ardından bol suyla temizlenir, böylece sivilce şişliği giderilmiş olur.
Yeni Patlamış Sivilceye Ne Sürülür?
Yeni patlayan sivilce; getirdiği ağrı, bölgede oluşturduğu kötü görüntü ve uzun süreler geçmeyerek kabuk bağlaması sebebiyle birçok kişi tarafından istenmeyen bir durumdur. Bu sebeple bireyler, “yeni sıkılan sivilceye ne sürülür?” sorusunun cevabı için birçok farklı yere danışmaktadırlar.
Yeni patlamış sivilceye sürülebilecek en etkili madde, limon ve karbonat karışımıdır. Yarım limon suyu ve 1 tatlı kaşığı karbonat bir kapta iyice karıştırılır. Ardından yeni patlamış sivilceli bölgeye 10 dakika boyunca masaj yapılarak uygulanır ve 10 dakikanın sonunda bol suyla temizlenir.
Bu karışımın diğer alternatifi ise limon ve yoğurt karışımıdır. Aynı oranda limon suyu ile 3 tatlı kaşığı yoğurt karıştırılarak aynı şekilde uygulanır. Bu doğal yöntemler, yeni patlamış sivilcenin ağrısını gidererek şişme ve kızarıklığı önler.
Patlamış Sivilce 1 Günde Nasıl Yok Edilir?
Patlamış sivilceden anında kurtulabilmek için birçok farklı etkili yöntemler vardır. Bunun için uygulanması gereken çok adımlı bir program bulunur:
- Yeni patlayan sivilceden kurtulmak için uygulanması gereken ilk adım, ıslatılmış ılık bir bezin patlayan sivilce bölgesine hafifçe temas ettirilmesidir. Bu pozisyonda yaklaşık olarak 15 dakika beklenir ve ardından ikinci adıma geçilir.
- Sivilce bölgesine akne merhemi uygulanır. Yeni patlayan akne bölgesi 5 dakika boyunca merhemle ovulur. Bu işlem günde iki defa yapılabilir.
- Gece uyumadan bir saat önce sivilceli bölge bol suyla yıkanarak temizlenir.
Yeni patlamış sivilceden bir günde kurtulabilmek için sivilceyle oynanmamalı, gün içerisinde sivilceli bölge sık sık temizlenmelidir.
Patlamış Sivilceler İçin Hangi Antibiyotikler Kullanılır?
Patlamış sivilceler için birçok farklı antibiyotik kullanılır. Bu antibiyotikleri uzman hekim kontrolünde tüketmek gereklidir. Çünkü her akne türü farklıdır ve dolayısıyla vücut her antibiyotik için aynı tepkiyi vermez.
Patlamış sivilcenin üzerine uygulanabilecek antibiyotikler; tetrasiklin, tetradox, minosiklin, eritromisin, clindamycin ve metasiklin gibi antibiyotiklerdir.
Patlamış Sivilceler İçin Hangi Kremler Kullanılır?
Patlamış sivilce üzerine krem sürülmesinin sebepleri arasında, patlayan sivilce ile oluşan sızıyı gidermek ve kötü görüntüyü yok etmek gibi istekler sayılabilir.
Patlamış sivilce ve bununla birlikte oluşan sivilce izleri için kremler, bu problemden mustarip kişiler için son derece önemli bir nitelik taşır. Bu kremler arasında; İmex, Hametan, Noacne, Nadixa gibi isimler sayılabilir.
Patlamış Sivilce Nasıl Geçer? için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Patlamış Sivilce Nasıl Geçer? için ilk yorumu yapabilirsin.